Header Image

Mode leerverwerking

IMG

Wat is dat precies mode leerverwerking?

Het maken van bijvoorbeeld een leuke leren rok of Colbert jasje van leren huiden.

Leren huiden:

U leert de techniek van het leer snijden. De patroondelen moeten namelijk allemaal apart uitgesneden worden. Daarna worden de naden verstevigd zodat ze later bij het in elkaar naaien niet meer kunnen uit rekken.

De voordelen van  mode leerverwerking zijn: geen afwerking nodig en je kunt specifieke leer naaitechnieken toepassen.

Stukjes leer:

Alles wat je kunt maken van huiden kun je in principe ook met stukjes leer doen. Alleen moet de basis bijvoorbeeld het voorpand van een rok helemaal beplakt worden met stukjes leer een soort patchwork van leer. Wanneer het ene patroondeel volgeplakt is met leren stukjes huid kun je verder met de andere patroondelen.

Na dit alles, kun je pas het kleding stuk in elkaar naaien en afmaken.

Door te werken met stukjes leer als basis in plaats van  huiden geeft als voordeel, een mooi kledingstuk maken zonder al te veel kosten van hele huiden.

Leren rok maken Iracouture IMG 4821 475x356 - Mode leerverwerking -

Leren rok maken Iracouture IMG 4820 475x356 - Mode leerverwerking -

    De kosten voor de mode leerverwerking zijn €45,00 euro per maand. U dient vooraf aan het begin van iedere maand contant te betalen. In geval van beëindigen van de les heeft u een maand opzegtermijn. Bij opzegging dient u dit voor het einde van de maand aan te geven. De lessen starten aan het begin van de maand en lopen zolang door, tot u zelf opzegt. Tijdens de schoolvakanties is er geen les wel doorbetaling met uitzondering van de maanden juli en augustus dan is er geen les en geen betaling. Als je onverhoopt een keer een les niet kunt zal dit voor eigen kosten zijn.